werkwijze

Vooraf. Het kiezen van een coach is voor de betrokkene een belangrijk besluit. Daarom starten we met een kennismakingsgesprek. In dit gesprek wordt de coachvraag verdiept en wordt gekeken of er ‘een klik’ is. Wanneer je ervoor kiest om verder te gaan, ontvangt je een voorstel voor een individueel ontwikkeltraject met bijbehorende offerte. Als jij en eventueel jouw organisatie zich hierin kunnen vinden, gaan we van start.

Individuele sessies. In de sessies ‘luister’ ik naar wat je laat zien, naar wat je zegt en ook naar wat niet gezegd wordt. In de coaching reflecteer je en ervaar je wat er in jou leeft. We werken we op meerdere lagen: op vaardigheids- en gedragsniveau en op overtuigings- en identiteitsniveau. Ik maak gebruik van diverse werkvormen, zoals bijvoorbeeld systemische opstellingen, voice dialogue, biografische opdrachten of kernkwadranten, passend bij de vraag en de persoonlijkheid van de deelnemer. In onze sessies geef ik thuisopdrachten mee voor verder zelfonderzoek en om het geleerde in de praktijk toe te passen. Om zo met nieuwe mogelijkheden je (werkend) leven vorm geven.

Na afloop voeren we een evaluatiegesprek met de gecoachte en indien van toepassing met de leidinggevende en/of HR-verantwoordelijke. We kijken terug en stellen vast wat de zichtbare resultaten zijn, wat gelukt is en wat nog niet, en we kijken vooruit naar wat nog nodig is.

Wil jij ook meer grip krijgen op jouw (professionele) leven? Wil jij jezelf verder ontwikkelen? Ik ben benieuwd naar jouw verhaal en jouw verlangen. Bij mij mag je altijd rekenen op een onverwachte invalshoek en maatwerk.