Systemisch werken

Systemisch werk en begeleiden met opstellingen geeft de mogelijkheid om dieper inzicht in ‘hoe je bent gebakken’. Met systemisch werk leer je jezelf kennen in relatie tot je omgeving, bijvoorbeeld jouw systeem van herkomst of het systeem van jouw arbeidsorganisatie. Ieder individu draagt de kenmerken van het grotere geheel in zich. En elk systeem, zoals het familiesysteem en het organisatiesysteem, heeft eigen dynamieken. Deze veelal verborgen dynamieken blijken ons gedrag in hoge mate te bepalen en worden in een opstelling zichtbaar. Zo geeft een opstelling een andere blik op de biografische oorzaken van aangeleerd gedrag. Bovendien geeft de ervaring van de opstelling een ingang naar nieuw gedrag.

Cliënten die een coachtraject volgen, krijgen de mogelijkheid om deel te nemen aan workshops met familie- of organisatieopstellingen. Op deze wijze krijgt hun traject veelal een verdieping en daarmee ook een versnelling. In de workshops worden vragen van deelnemers ingebracht en opgesteld, met als doel om te zien en te voelen hoe dat is. Vanuit een aantal wetmatigheden, zoals iedereen heeft een plek in zijn systeem, hoe zit het met geven en nemen en klopt de ordening, krijgt de deelnemer inzicht. Het ervaren en het voelen in de opstelling werkt diep door bij de deelnemer en draagt bij aan echte en duurzame verandering. Kwesties die ‘in de onderstroom’ spelen worden zichtbaar zodat er ‘op de bovenstroom’ anders gevaren kan worden.  

Voor professionals, leidinggevenden, coaches, trainers en hr-functionarissen, start er jaarlijks een leergang Systemisch Werken. Hiervoor zijn een beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar. Voor meer informatie hierover kun je mij mailen of bellen.