zin, zien en gezien worden

Een onbewerkte diamant voelt ruw aan en lijkt net een zwart kooltje. Je zou het niet zeggen maar deze steen heeft briljante mogelijkheden. De diamantslijper weet dit! Hij begint met goed waar-nemen. Welke breuklijn moet hij wegslijpen, en welke moet blijven omdat die de schittering karakteriseert? Hierbij gaat hij uiterst zorgvuldig te werk, om eruit te halen wat erin zit zonder de steen te beschadigen. Met boven de zichtbare facetten en beneden de niet zichtbare facetten, die juist bepalend zijn voor de kwaliteit van de lichtinval. 

Ook mensen die zich in een impasse bevinden, laten zich meestal niet van hun mooiste kant zien. Dat ken ik ook vanuit mijn eigen leven. Vooral in deze fase lopen mensen het risico om verkeerd begrepen te worden. Met respect voor alle facetten ga ik met de ander op zoek naar waar nog niet gekeken is, waarbij ook minder fraaie kanten tevoorschijn kunnen komen. Wij dragen allemaal het gebrokene in ons. Kwaliteit van leven is niet ongeschonden blijven. Kwaliteit van leven is hoe hiermee om te gaan. En dat kunnen we leren.

Wanneer wij onze ontwikkelthema ’s aangaan en onze talenten inzetten voor wat ons aan het hart gaat, maken wij het verschil. Mijn missie is dat ieder mens het verschil maakt! Dat zelfkennis vergroot wordt, unieke talenten ontwikkeld worden en met een open hart ingezet worden. 

   We zijn allemaal ruwe diamanten.                                  Maar wel diamanten. ~ Steven Mannaerts